Nagybogo.HU | Nagybőgősök információs portálja


      Ma 2017. március 23., csütörtök, Emőke napja van.     Kapcsolat  Támogatás
Címlap

Interjú Tibay Zsolttal, a Musashino Zeneművészeti Egyetem professzorával

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tartott, 100 éve született Tibay Zoltán című kurzus és emlékhangverseny után beszélgettem a híres professzor fiával, Tibay Zsolttal, aki az esemény-sorozat meghívott tanára volt. Nagyon sokan ismerik őt, számos helyen játszott, játszik ma is. Többször tartott kurzust Magyarországon, így a fiatalabb generáció előtt sem ismeretlen Tibay Zoltán fiának neve. Ma is aktív muzsikus, tanár. Amikor felhívtam, hogy vállalná-e a riportot, a felesége vette fel a telefont, és azt kérte, hívjam kicsit később, most éppen gyakorol. Majd találkoztunk, és beszélgettünk a nagybőgőzésről, a múltról, régi történetekről, meg a jelenről is.

Bővebben...
 

Emlékhangverseny

Emlékhangverseny Tibay Zoltán nagybőgőművész születésének 100 éves évfordulója alkalmából

EMLÉKHANGVERSENY TIBAY ZOLTÁN 

(1910-1989) nagybőgőművész, a Zeneakadémia egykori tanára születésének 100 éves évfordulója alkalmából Közreműködnek a Tanár Úr egykori növendékei.

Bővebben...
 

Kubina Péter nagybőgőművész

Kubina Péter a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, egye­temi adjunktus, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólamvezetője. Zenekedvelő családban született. Gyerekkorában zenei általános iskolába járt, a Kodály-módszeren nőtt fel. Zongorázni kezdett tanulni, majd 13 éves korában - szülői ösztönzésre - került a képbe a nagybőgő. Édesapja kedvtelésből fiatalkorában foglalkozott a hangszerrel, így ő adta az ötletet, vagyis inkább a kedvet a nagybőgőzéshez. Egy testvére van, aki szinten zenész, sőt oboaművész húgával egy zenekar­ban játszanak.

Bővebben...
 

Interjú Rácz Ödön nagybőgőművésszel

Rácz Ödön, a mindössze 28 éves nagybőgőművész 2009. márciusában a Bécsi Filharmonikusok szólóbőgőse lett. Ezen jelentős alkalomból kérdeztük zenei neveltetéséről, pályája felíveléséről.

Mikor kezdtél nagybőgőzni? 9 éves koromban kezdtem el nagybőgőzni, első óráimat édesapámtól kaptam, aki szintén nagybőgős. Számomra nem volt kérdés, hogy nagybőgős legyek, hisz lakásunk minden sarkában egy bőgő nézett rám, és míg más gyerekeket a foci vagy a játszótér vonzott, engem ez a csodálatos hangszer.

Bővebben...
 

Tények és gondolatok a nagybőgőzésről

Baksa Péter, idén végzett pécsi nagybőgős hallgató tollából született ez a szakdolgozat, melyet mindenkinek ajánlok szíves figyelmébe.

A szakdolgozat címe:

Tények és gondolatok a nagybőgőzésről
Patrick Süskind: A nagybőgő című műve nyomán

A teljes szakdolgozat elolvasható a http://www.nagybogo.blogspot.com/ oldalon!

 
További cikkek...
10 / 12 oldal

Hozzászólások

  • http://www.pfz.hu/fellepesek/2012/5/19/493
    GORDON 2011. 6. 6. 20:07
  • Kodály Központ Pécs, Breuer Marcell sétány 4. 2012. május 19. 18:00, Pécs Vezényel: Héja Domonkos Közreműködik: Lendvay József - hegedű Suha Antal - nagybőgő Műsor: * Va...
    GORDON 2011. 6. 6. 20:04
  • Tisztelt Asszonyom! Kiegészítem életrajzát az ide vonatkozó adatokkal. Mégegyszer nagyon köszönöm.
    contrebasse 2011. 3. 29. 6:31
Fórum >>>

Bejelentkezés

Adás-VételOn-Line

Jelenleg 53 vendég olvas minket